Kosten centrale verwarming

Bookmark and Share

Als u een centrale verwarming in uw woning wilt laten aanleggen, is het natuurlijk prettig om vooraf een kosteninschatting te kunnen maken zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. De exacte kosten voor een cv aanleggen verschillen echter per situatie en hangen onder meer af van het type cv-ketel dat u kiest.

Gemiddelde totaalprijs

De kosten voor het aanschaffen en installeren van een cv-ketel hangen onder meer af van het type ketel dat u wilt, zoals een HR of VR ketel in een combi- of solo-uitvoering. U kunt hierbij uitgaan van onderstaande kosten:

  • HR solo ketel: €800 tot €3000
  • HR combi ketel: €750 tot €1500
  • VR solo of combi ketel: €800 tot €1200

Een cv-ketel wordt vrijwel altijd door een erkend installateur geplaatst. De installatiekosten bedragen ongeveer €600 tot €1000. Meestal krijgt u echter te maken met een totaalprijs waarin zowel de aanschafprijs als de installatiekosten verrekend zijn.

Gemiddeld ligt de totaalprijs voor het aanschaffen en installeren van centrale verwarming tussen de €1500 en €4000, waarbij ook de oude ketel wordt verwijderd, al het benodigde leidingwerk wordt uitgevoerd en u twee jaar fabrieksgarantie ontvangt.

Stookkosten

Als u eenmaal een centrale verwarming heeft, krijgt u uiteraard te maken met de stookkosten. De hoogte van deze stookkosten hangen af van het type cv-ketel dat u kiest. Een HR-ketel is in de aanschaf duurder dan een VR-ketel, maar verdient zichzelf in vijf tot zes jaar terug door de lagere energiekosten.

Onze tips:

  • Denk altijd goed na over het type cv-ketel dat u kiest. Een VR-ketel lijkt in eerste instantie de goedkoopste keuze te zijn, maar op langere termijn is een HR-ketel veel voordeliger!
  • Wilt u weten wat de exacte kosten zijn in uw situatie? Vraag dan bij meerdere bedrijven offertes aan. Dit kan snel en gratis via onze handige offertemodule, waarbij u in één keer offertes kunt aanvragen bij bedrijven uit heel Nederland.